Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

V Dia contra les agressions a metges i professionals sanitaris, 12 de març de 2024

12/03/2024
Categoria:

Aquesta campanya de sensibilització social es celebra a tot Europa per cinquè any consecutiu, ja que va ser oficialment declarada per la Confederació d’Ordres Mèdiques Europees el 2020, reiterant amb aquest acte que la seguretat dels metges a la feina és la base per una atenció mèdica de qualitat.

El COMLL vol cridar l’atenció de la ciutadania sobre les agressions físiques i verbals que pateix el personal sanitari i les seves conseqüències. La violència contra els facultatius afecta l’activitat sanitària, la salut de la persona agredida i trenca la relació de confiança entre els metges i els pacients.

Les agressions a metges es consideren delictes des de 2017, quan els facultatius van ser reconeguts com a autoritat sanitària. Les penes que castiguen els agressors oscil·len entre els 3 i els 6 anys de presó, multes i indemnitzacions per la via de responsabilitat civil.

Segons l’informe de la Polícia Nacional presentat el passat 29 de febrer, el balanç de denúncies presentades és de 315 durant el passat any enfront de les 241 de 2022. Un 54% de denúncies són per agressions verbals i un 46%, físiques. El total dels detinguts per les diferents incidències ocorregudes en el sector sanitari, 115 persones, gairebé duplica el nombre de 2022 (60).  

Pel que fa a Lleida, el COMLL va registrar 4 agressions verbals als seus col·legiats el passat any, en front de les 7 de 2022, quan hi va haver 4 físiques i 3 verbals.

El Col·legi de Metges de Lleida anima als seus col·legiats a denunciar totes les agressions sofertes en l’àmbit professional, tant les de caire verbal com les físiques. El COMLL aconsella que en cas d’agressió ho comuniquin al Col·legi per donar-los assessorament jurídic en el procés de denúncia i suport psicològic a través del programa PAIMM, si fos necessari.

crossmenu