Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Prop del 38% dels metges adscrits a companyies asseguradores treballen sense contracte escrit

18/07/2019
Categoria:

Un 37,7% dels metges adscrits a companyies asseguradores treballa sense haver signat cap contracte per escrit, segons els resultats de l’estudi Condicions de competència en el mercat lliure de la Medicina. El Consell General de Col·legis de Metges (CGCOM) va presentar ahir l’estudi, en el qual van participar 1.410 facultatius que exerceixen a la Medicina Privada. D’aquests, 1.222 ho fan en companyies asseguradores.

La falta d’un contracte escrit facilita l’expulsió del quadre mèdic a conveniència de l’asseguradora. A més, un 22,7% dels enquestats ha estat pressionats amb l’expulsió del quadre mèdic si no acceptaven noves condicions establertes unilateralment per les companyies. El 75% de les condicions de les asseguradores es refereixen a pagaments fixos o capitatius i un 43% a deixar d’atendre a mutualistes per fer-ho només a assegurats amb pòlisses privades.

El 45% dels metges també ha trobat obstacles per desenvolupar la seva professió com, per exemple, la falta d’autorització de les asseguradores per a tractaments i tècniques o l’excessiu formalisme en els procediments.

Més informació, a médicosypacientes.com.

crossmenu