Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Metges de Catalunya i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya demanen millores en les condicions de jubilació dels facultatius

20/01/2022
Categoria:

El sindicat i el CCMC reclamen que les hores extres i les guàrdies realitzades al llarg de la vida laboral computin en la jubilació del personal mèdic

Metges de Catalunya (MC) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) insten les administracions a millorar les condicions de jubilació del personal facultatiu que “són pitjors que les d’altres col·lectius que tenen una consideració especial pel que fa a l’accés a la jubilació i al càlcul de les quantitats a percebre com a pensió”. En un comunicat conjunt, ambdues entitats adverteixen que, en els propers cinc anys, un 20% dels metges i metgesses actualment en actiu es jubilaran i l’Administració “no està planificant el seu relleu generacional adequadament”. En aquest sentit, denuncien que les places de formació especialitzada (MIR) són insuficients i que les ofertes d’ocupació pública no cobreixen la necessitat de professionals que requereix el sistema. A més, afirmen que les condicions laborals i retributives dels facultatius de l’estat espanyol són pitjors que les dels països propers. Segons els representants del col·lectiu mèdic català, a més de crear més llocs de treball, cal que les condicions que s’hi ofereixin siguin “atractives, estimulants i competitives”.

Pel que fa a les millores en les condicions de jubilació del personal facultatiu, MC i el CCMC reclamen que les hores extres i les jornades d’atenció continuada (guàrdies) realitzades al llarg de la vida laboral d’un metge o metgessa computin a efectes de cotització i serveixin per avançar l’edat del retir o per augmentar l’import de la pensió. Així mateix, demanen que la professió mèdica, com passa amb altres, compti amb mecanismes compensadors per les condicions de risc que comporta el seu exercici i que, en cas que els facultatius voluntàriament decideixin allargar la seva vida laboral més enllà de l'edat de jubilació legalment establerta,  “aquest esforç també s’hauria de veure recompensat amb millores professionals i de condicions de treball”.

MC i el CCMC criden les organitzacions mèdiques del conjunt de l’Estat a “unir esforços i actuar de manera coordinada perquè la jubilació dels facultatius gaudeixi de condicions dignes i reconeixedores dels serveis prestats a la societat espanyola al llarg de diverses dècades”.

crossmenu