Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

L’assemblea del CGCOM rebutja pal·liar la manca de metges amb professionals d’Infermeria

09/09/2019
Categoria:

L’assemblea general del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) va rebutjar el passat divendres pal·liar la manca de metges substituint-los per professionals de Medicina. Davant de les mesures proposades per algunes comunitats autònomes en aquest sentit, l’assemblea del CGCOM afirma que aquesta substitució, encara que fos provisional i excepcional, seria “il·legal, generaria inequitat social i posaria en perill la seguretat dels pacients”.

El CGCOM recorda que per exercir la Medicina cal estar titulat, és a dir, capacitat amb un mínim de 10 anys mitjançant la formació de grau i l’especialitat. Recorda, a més, a les administracions sanitàries que són les primeres que han de vetllar perquè es compleixi la llei i perquè els pacients siguin atesos amb totes les garanties. Per aquest motiu, sol·licita a les administracions sanitàries que adoptin mesures d’incentivació i fidelització dels metges.

L’assemblea també exposa que el CGCOM fa anys que alerta sobre els problemes derivats “per raons exclusivament economicistes”. Entre ells, hi ha la falta de planificació dels recursos humans i de cobriment de les jubilacions, la precarietat dels llocs de treball i l’absència d’incentius laborals, econòmics i professionals “que han generat una fugida de talents cap a altres països”.

El CGCOM i les diferents organitzacions mèdiques internacionals defensen l’assistència sanitària de qualitat alta que ofereixen els equips multidisciplinaris de professionals sanitaris. Aquestes organitzacions promouen el lideratge clínic dels metges.

crossmenu