Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

La Seu Vella de Lleida ret homenatge als professionals mèdics i a les víctimes de la Covid-19 en el marc del concert “Essencial” 

08/09/2020
Categoria:

L’acte, celebrat aquest diumenge, 6 de setembre, va anar a càrrec de les orquestres Julià Carbonell i Ars Mèdica, sota la batuta d’Alfons Reverté 

El concert, que va comptar amb la participació de 65 músics, també va voler retre homenatge als professionals que han estat a primera línia durant la pandèmia. L’acte, però, es va dur a terme sense públic presencial però es va poder seguir en directe i diferit per una trentena de mitjans de comunicació.  

El concert, organitzat per la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), va començar a les vuit del vespre i es va retransmetre per streaming per TVLleida i en diferit a les deu de la nit per onze televisions locals catalanes.  

Essencial” , a més, va estar marcat per l’ús de les mascaretes i de la distància social, que entre els músics de corda va ser d’un metro i mig, i en els del vent més de dos.  

Durant una hora els músics van interpretar un repertori variat que es va articular en quatre blocs: dol, absència, fortitud i esperança. Els professionals sanitaris que formen l’Orquestra Ars Medica van tocar vestits amb bates blanques, mentre que els integrants de l’orquestra lleidatana ho van fer amb roba negra. També es va decorar la nau amb uns 150 marcs de fotografia sense foto, amb els quals es va voler retre homenatge de manera simbòlica a les persones que van perdre la vida durant la pandèmia.  

Al concert hi va assistir, entre altres, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré; la gerent de Salut a Lleida, Divina Farreny i el vicepresident del Col·legi de Metges de Lleida, Sebastià Barranco.  

crossmenu