Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Els metges nascuts fora de Catalunya volen millorar el seu nivell de català

13/02/2024
Categoria:
Arxius relacionats

Aquests són alguns dels resultats obtinguts a l’Estudi sobre les necessitats i coneixements lingüístics dels metges a l’assistència sanitària, elaborat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) a partir d’una enquesta que van respondre l’any passat una mostra representativa de més de 1.300 professionals col·legiats en algun dels quatre col·legis catalans:

  • Destaca l’interès que hi mostren els metges extracomunitaris, ja que el 80% tenen predisposició per aprendre o millorar el coneixement de la llengua.
  • El 54,7% dels metges nascuts fora de Catalunya han fet algun curs de català. Entre els que no n’han fet cap (45,3%), més del 90% consideren útil aquesta formació, però lamenten que l’oferta disponible fins ara no s’ajusta als seus horaris i necessitats.
  • El català és la llengua materna del 37,6% dels metges que exerceixen a Catalunya, mentre que el castellà l’és del 52,2%.
  • El 87% dels metges afirmen que són competents a l’hora d’entendre el català i el 87,6% pel que fa a llegir-lo; però el nivell de competència baixa quan es tracta de parlar-lo (69,1%) i d’escriure’l (61,4%).
  • L’ús del català és més habitual entre companys que no pas en l’acte assistencial i, en tots els casos, significativament més freqüent a la demarcació de Girona, així com entre les generacions de metges de més de 45 anys.

Podeu accedir a tota la informació en el document adjunt.

crossmenu