Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El joc d’escacs és una teràpia per a gairebé totes les àrees deficitàries del TDAH, diu el Dr. Hilario Blasco en la presentació del seu llibre

10/06/2020
Categoria:

JaqueMateTDAH_web

 

El Dr. Hilario Blasco, psiquiatra infanto-juvenil a l’Hospital Puerta de Hierro, de Madrid, i escriptor, va assegurar ahir que el joc d’escacs és una teràpia “per millorar pràcticament totes les àrees deficitàries del TDAH”. Així ho va afirmar durant la presentació on line del seu llibre Jaque Mate al TDAH, que va organitzar el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL).

Un total de 271 persones van seguir la webinar des de Lleida, Barcelona, Madrid, Navarra, Bilbao i Mèxic, entre d’altres ciutats. Els participants eren metges, psicòlegs, pediatres i pares de nens i joves amb TDAH.

Un dels objectius de la publicació del llibre és desmuntar els prejudicis que hi ha sobre aquest trastorn, segons el Dr. Blasco. En aquest sentit, va defensar el tractament farmacològic adequat per a les persones amb TDHA perquè, entre altres factors positius, disminueix el risc de consum de substàncies. A més, va recomanar completar aquest tractament amb psicoeducació, psicoteràpia, la pràctica d’esports, i l’aprenentatge d’algun instrument musical i del joc d’escacs.

El joc d’escacs per les seves característiques (ús d’estratègies cognitives complexes, necessitat de planificar, memoritzar i prestar atenció, entre d’altres) també s’utilitza en l’inici de la demència i en el tractament d’addiccions, va informar el Dr. Blasco. Jaque Mate al TDAH és un llibre basat en un projecte d’investigació desenvolupat per l’equip d’aquest psiquiatra.

crossmenu