Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El Govern acorda l’horari de tancament de bars i restaurants a la una de la matinada i la prohibició de fumar a l’aire lliure

20/08/2020
Categoria:

Surgical mascara over minimalist blue background

Es va determinar d’aquesta manera en la nova publicació en el DOGC, que ha entrat en vigor aquesta setmana. D’entre les mesures destaquen l’horari de tancament de bars i restaurants a la una de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les dotze. Així com la limitació de fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui garantir la distància de seguretat de dos metres.

Mitjançant aquesta resolució, s’aprova la declaració d’actuacions coordinades en salut pública, entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, per respondre davant la situació especial de risc derivada de l’increment de casos positius per COVID-19.

Respecte la prohibició de fumar a l’aire lliure si no hi ha prou distància interpersonal de seguretat, la resolució contempla que la limitació també s’aplicarà tant al consum de tabac com al de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

En la nova resolució del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya també s’ha volgut recordar a la ciutadania la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable, així com també que aquestes trobades socials siguin d’un màxim de 10 persones.

En l’àmbit de les activitats hoteleres i restauració també hi ha restriccions. En els establiments d’hoteleria, restauració i terrasses s’ha de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en el servei de barra. A més, també s’ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions d’1’5 metres, amb un màxim de deu persones per taula o  agrupacions. La taula que s’utilitza amb aquesta finalitat han de ser d’acords amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.

Salut ha recordat que els ciutadans han de col·laborar activament en el compliment de les mesures previstes en aquesta nova resolució. Aquesta col·laboració es refereix no només al compliment de les mesures i obligacions establertes en la Resolució, sinó també a l’acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries. I es remarca que aquests incompliments del que disposa la Resolució poden ser considerats d’infracció administrativa, pel qual s’estableix el règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

crossmenu