Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) reivindica i el Dia Europeu contra les Agressions a Metges i Professionals Sanitaris

12/03/2021
Categoria:

Aquesta campanya de sensibilització social es celebra a tota Europa per segon any consecutiu, ja que va ser el passat 2020 quan va ser oficialment declarada aquesta data per la Confederació d'Ordres Mèdiques Europees, reiterant amb aquest acte que la seguretat dels metges a la feina és la base per una atenció mèdica de qualitat.

El COMLL ha col·locat amb aquest motiu una pancarta reivindicativa a la façana de la seva seu per cridar l'atenció de la ciutadania sobre les agressions físiques i verbals que pateix el personal sanitari i les seves conseqüències. La violència contra els facultatius afecta l'activitat sanitària, la salut de la persona agredida i trenca la relació de confiança entre els metges i els pacients.

Les agressions a metges es consideren delictes, ja que des de 2017 els facultatius són reconeguts com a autoritat sanitària. Les penes que castiguen els agressors oscil·len entre els 3 i els 6 anys de presó, multes i indemnitzacions per la via de responsabilitat civil.

El Col·legi de Metges de Lleida anima als seus col·legiats a denunciar totes les agressions patides en l'àmbit professional, tant les de caràcter verbal com les físiques. El COMLL aconsella que en cas d'agressió els seus membres ho comuniquin al Col·legi per donar-los suport i assessorament. El passat any 2020 al Col·legi de Metges de Lleida es van registrar 2 agressions, del total de 93 comunicades a tota Catalunya (vegeu PDF adjunt).

crossmenu