Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El Col·legi de Metges de Lleida denuncia a la Fiscalia una nova conferència que promou el MMS com a tractament per a l'autisme

07/09/2023
Categoria:

El COMLL denuncia a la Fiscalia la conferència convocada per Josep Pàmies al setembre on es presenta el MMS (Miracle Mineral Solution) com a tractament per a recuperar l'autisme.

El Col·legi de Metges de Lleida es suma amb aquesta acció a la sol·licitud de desconvocatòria i rebuig emesa per la Confederación Autismo España i el Centro Español sobre Trastorno del Espectro del Autismo, que consideren que aquestes xerrades només generen falses expectatives en les famílies de les persones amb autisme. Pàmies ha estat sancionat en diverses ocasions pel Departament de Salut per promoure l'ús del MMS en diverses patologies.

El MMS (clorit de sodi i àcid cítric a parts iguals) es va declarar com a medicament il·legal i es va ordenar la seva retirada del mercat per part de l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios el 14 de maig de 2010.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ja va alertar el gener de 2019 sobre el tractament de l'espectre autista (TEA) mitjançant teràpies pseudocientífiques (clorit de sodi) que, a més, representen un risc per a la salut. El Consell va publicar llavors un informe en el qual assegurava que "en el moment actual l'autisme no té cura", encara que es millorin els símptomes mitjançant la identificació precoç, el tractament psicopedagògic i l'edat de les persones afectades.

Podeu consultar el document de posició del CCMC sobre "Els trastorns de l'espectre autista i el seu tractament" aquí.

crossmenu