Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

EL COL·LEGI DE METGES DE LLEIDA INAUGURA LA SEVA NOVA SEU

09/05/2024
Categoria:

Es tracta d'un modern complex situat en l'avinguda Alcalde Rovira Roure, que incorpora un edifici amb 36 apartaments destinats a professionals i residents MIR

El 25 d'abril va tenir lloc la inauguració de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL), un esdeveniment que posa fi als actes de celebració del 125 aniversari de l'entitat, que reuneix en l'actualitat a més de dues mil professionals de la medicina.
En paraules del president del COMLL, Dr. Ramon Mur, “aquest projecte obeeix a un pla estratègic amb el qual vam voler anar més enllà de les missions que la llei assigna a un col·legi professional. Amb aquesta seu volem oferir als col·legiats tot tipus de serveis i crear un punt de trobada per als metges i altres professions de l'àmbit de la salut”.
Així mateix, destaca “amb els apartaments dels quals disposa, una iniciativa pionera a Catalunya, el nou edifici busca atreure i fixar talent a la ciutat, fer-ho un destí més atractiu per als metges, en definitiva, posar a Lleida en el mapa”.
El nou Col·legi de Metges, situat en l'avinguda Alcalde Rovira Roure, 41, és un modern complex situat en una ubicació estratègica, prop dels dos hospitals de la ciutat, l'Arnau de Vilanova i el de Santa María, a més del Campus de Ciències de la Salut amb les facultats de Medicina i d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, i prop del CAP Onze de Setembre, la qual cosa convertirà la zona en un veritable eix sanitari de la capital.


Trenta-sis apartaments totalment equipats
La seu del COMLL que s'acaba d'inaugurar respon a una nova concepció de les funcions d'aquest, que vol anar més enllà de les de representació i regulació de la professió mèdica que tradicionalment té assignades per llei, i pretén convertir-se en un espai d'acolliment que acompanyi als metges al llarg de tota la seva carrera, des que es matriculin en la facultat fins que es jubilin.
L'edifici oferirà als metges un ampli ventall de serveis i prestacions integrals, tant per a la vida professional com per a la privada, que constitueixin una xarxa de suport, un perímetre de seguretat en el qual se sentin còmodes i puguin dedicar-se només a exercir la medicina sense que cap altra preocupació o dificultat de la vida quotidiana els faci apartar temps i esforços d'aquesta activitat fonamental.
Com a principal novetat, el recinte incorpora un edifici amb 36 apartaments destinats a professionals que desenvolupin el seu treball en comarques, metges de pas per la ciutat o residents MIR de primer any, amb l'objectiu de promoure la cohesió territorial en la demarcació i atreure nou talent.
El president de Mutual Mèdica, el Dr. Lluís A. Morales, considera que “en erigir aquest edifici no sols hem construït un espai físic, sinó que també hem creat un ambient que fomenta la col·laboració, el creixement i el benestar dels col·legiats i futurs residents dels apartaments. Aquest edifici serà molt més que un lloc de treball, serà un refugi i símbol del nostre compromís amb la professió mèdica”.
Els 36 habitatges, totalment moblades i equipades, ofereixen un espai de 30 metres quadrats cadascuna amb una habitació doble. Quatre d'elles estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, i existeix la possibilitat de reservar-les amb plaça d'aparcament. El nou equipament ha generat molta expectació, especialment entre els especialistes en formació que començaran la seva residència a Lleida el mes vinent de maig.
La nova seu del COMLL és una construcció singular, d'una arquitectura de gran qualitat, un edifici funcional, accessible, obert, que vol simbolitzar l'obertura del COMLL envers el conjunt de la professió, les altres especialitats sanitàries i la ciutadania en el seu conjunt.
En total, l'edifici, que constitueix tot un referent no sols en l'àmbit català sinó també en l'estatal, ha costat 7 milions d'euros i té un total de 4.000 metres quadrats construïts, distribuïts en 1.800 metres quadrats ocupats pels apartaments; altres 1.100 metres quadrats destinats a la seu col·legial pròpiament dita, i 1.100 metres quadrats de superfície per a altres usos.
La seu disposa d'un espai de recepció i atenció als col·legiats, despatxos per als diferents departaments, sala de juntes, sales per a formació i presentacions, zona social i de restauració i altres dependències. L'edifici té també una sala de formació polivalent amb aforament de fins a 100 persones, i un espai de co-working, a més del Casal del Metge, veritable punt de trobada per als col·legiats, que podrà allotjar esdeveniments professionals i d'oci.

Recepció oficial i cerimònia inaugural
La recepció oficial amb motiu de la inauguració del nou Col·legi de Metges de Lleida va comptar amb una àmplia recepció de col·legiats i autoritats, entre ells la delegada territorial del Govern a Lleida, Montse Bergés; el delegat dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Raül Llevot; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; el subdelegat del Govern, José Crespín; el president de Mutual Mèdica, Dr. Lluís A. Morales; el president de CGCOM, Dr. Tomàs Cobo, i el president del Col·legi de Metges de Lleida, Dr. Ramón Mur. La cerimònia inaugural va finalitzar a l'Auditori Municipal Enric Granados, amb un concert a càrrec de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l'Orquestra de Metges Ars Medica.

En finalitzar el concert, la geganta Dr. Castells i els Castellers de Lleida esperaven als assistents i els van oferir el seu ball i dues torres per a finalitzar els actes de inauguració.

Galeria d'imatges

crossmenu