Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Conveni per posar en marxa un projecte pilot sobre emergències sanitàries transfrontereres als Pirineus

03/12/2019
Categoria:

Comunitat de Treball dels Pirineus

En el marc del darrer Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus, s’ha signat un conveni de col·laboració per posar en marxa un projecte pilot sobre emergències mèdiques transfrontereres als Pirineus. La finalitat del conveni és millorar l’assistència sanitària dels 15 milions de persones que viuen a l’eix transpirinenc.

La Dra. Concha Ferrer, copresidenta de l’Associació Mèdica Transpirinenca (AMT) i presidenta del Col·legi de Metges de Saragossa, ha declarat durant la signatura del conveni que “El fet de no estar inscrit en el col·legi de metges del país veí redueix la capacitat d’intervenció dels metges d’emergències per exercir en ambdós costats de la frontera francoespanyola-andorrana”. La Dra. Ferrer ha assegurat que l’AMT treballa perquè aquest motiu no alenteixi la posada en marxa del projecte pilot.

Els socis del projecte són la CTP, el Col·legi de Metges de Saragossa, l'Agence Régionale de la Santé Nouvelle-Aquitaine, l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà, l'Agence Régionale de la Santé Occitanie, les conselleries de Sanitat de Catalunya, Euskadi, Aragó, Navarra i Andorra i l'AMT. El Consell Regional de l'Ordre de Metges Migdia-Pirineus és partner del projecte.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

 

crossmenu