Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Aprovada la pròrroga perquè els contagiats i morts per la COVID-19 en sanitaris continuïn considerant-se accident laboral

06/08/2020
Categoria:

noticia COMLL

Així ho ha decretat el Real Decret-llei aprovat aquest darrer dimecres, 5 d'agost, pel Govern d'Espanya. Aquest estableix la pròrroga de la consideració com a contingència professional derivada d'accident de treball de les malalties en el personal que presta servei als centres sanitaris i sociosanitaris a conseqüència del contagi de la Covid-19.

Aquesta acció ha estat impulsada per la iniciativa del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGOM), en la qual es va demanar a Sanitat que el reconeixement dels contagis dels professionals sanitaris, com accident laboral, tornés a estar vigent després de la seva finalització el passat 21 de juliol.

El CGOM va incidir en la importància d'aquesta mesura, ja que existeixen constants rebrots que podrien causar una segona onada pandèmica, pel qual és necessari que aquesta cobertura no es limiti a períodes temporals concrets.
Aquesta petició, inicialment presentada el 5 de maig, va comptar amb el suport, a més a més, de l'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges d'Espanya.

Una demanda en línia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que també ha reivindicat la necessitat que els professionals sanitaris contagiats tinguin dret a beneficis per lesions laborals com malalties professionals, incloent-hi compensació, rehabilitació i serveis sanitaris.

crossmenu