Col·legi Oficial de Metges de Lleida
Agenda col·legial

« Tots els Esdeveniments

ART I SALUT

20 febrer @ 17:30 - 20:00




L'Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la Salut com l'estat de complet benestar físic, mental i social, i no sols l'absència d'afeccions o malalties. Aquesta visió holística entén la salut en termes d’una combinació de factors no estrictament biològics, sinó també psicològics (pensaments, emocions i conductes) i socials, que tenen un rol significatiu de l’activitat humana en un context de malaltia o discapacitat. Així doncs, la salut implica que totes les necessitats fonamentals de les persones, afectives, sanitàries, nutricionals, socials i culturals, estiguin cobertes.

Després de l'informe de l'OMS del 2019  on va presentar evidències sobre el paper de les arts en la millora de la salut i el benestar, com podem

impulsar projectes que traslladin els beneficis de les arts per a la salut i l'expressió creativa no només des d'una perspectiva medicalitzada, sinó també des d'una perspectiva holística de la salut?

Quines son les vies de col·laboració que poden impulsar la hibridació de les arts i la cultura en contextos sanitaris, per explotar-ne les seves potencialitats, per millorar la salut i el benestar de les persones, no només beneficis de les arts per a la salut i l'expressió creativa no només des d'una perspectiva medicalitzada, sinó també des d'una perspectiva holística.

Dr. Moisés Mira, cap del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, membre del nou PADEICS, responsable del projecte Radiació+++ juntament amb el Centre d'art la Panera de Lleida

Guillem d'Efak, responsable d´Acció Comunitària, Programes Públics i Comunicació del Museu Nacional d´Art de Catalunya (MNAC). Llicenciat en Humanitats i màster en Història per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), també té un màster en Administració de les Arts (Boston University) i és diplomat en estudis avançats en Arqueologia. Professor associat de la Facultat d'Humanitats de la UPF. Des del 2016 ha treballat a l'Institut Català de la Salut (ICS) com a director de Comunicació & RSC i coordinador de l'Estratègia i Programa Assistencial d'Expertització (PAIDEICS) Arts a Salut de l'Institut Català de la Salut. en què, en els darrers anys, a més del

Roser Sanjuan, Historiadora de l'art per la Universitat de Lleida (UdL), investigadora i comissariat pedagògic, Màster en gestió cultural i Postgrau Art Actual per la UB. Responsable de Programes Públics del Centre d'Art la Panera (Lleida), (2003-), dissenyant i executant projectes relacionats amb tot tipus de públics, com Radiació+++ (2017-2020), premi ACCA 2019 modalitat educació, La Saleta (2016-), un projecte de pràctiques col·laboratives en un menjador social per a persones sense llar, o LA BONA MORT (Albert Protony) (2020-2022).

A la seva pràctica professional, destaca la seva recerca en l'atenció a públics amb diversitat funcional o com introduir pràctiques artístiques contemporànies en contextos sanitaris.

Dr. Josep Maria Argimon, doctor en medicina i exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, que ens parlarà des de la seva gran expertesa i coneixement en diferents àmbits de la Salut d’iniciatives innovadores del camp de les arts in health i les seves oportunitats.

 

PROGRAMA

Condueix l'acte Dra. Teresa Puig

18:00 - 18:05h Benvinguda per part Dr. Ramon Mur, president de la COMLL.

18:10 - 18:50 Dr. Josep Maria Argimon i Dr. Moisés Mira

18:50 - 19: 00 Descans

19:10 - 18:50 Sr. Guillem d'Efak i Sra. Roser Sanjuan



crossmenu