Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

A Catalunya el 31,2% dels menors de 17 anys tenen excés de pes i a Espanya, el 35%, segons la Unicef

16/10/2019
Categoria:

El 31,2% dels menors de 17 anys catalans presenten sobrepès i a l’Estat el percentatge és del 35%, segons un informe de la Unicef que recull el diari Ara. L’informe assenyala que la causa són les dietes deficients amb pocs nutrients essencials, com la vitamina A i el ferro, i un excés de greixos saturats. S’hi afegeix també la falta de d’activitat física.

El director del comitè espanyol de l’ONG, Javier Martos, diu que “les xifres són preocupants: que els nostres infants i adolescents tinguin una alimentació inadequada implica riscos per a la seva salut”. Martos alerta del desenvolupament de malalties cardiovasculars i del risc de patir trastorns d’autoestima, entre altres problemes.

D’altra banda, la Unicef recorda la desnutrició crònica en infants en casos d’emergència humanitària com els que pateixen l’Afganistan, el Iemen i Nigèria, tot i que decreix en altres països subdesenvolupats gràcies a l’ajuda solidària. Per aquest motiu, la Unicef defensa la creació d’entorns d’alimentació sans i justos per a tots els nens i les nenes.

crossmenu