Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Un total de 54 professionals de la Medicina s’ofereixen per donar suport altruista als professionals sanitaris lleidatans davant el COVID-19

17/03/2020
Categoria:

COMLL Logo-transparent2

Un total de 54 professionals sanitaris han respòs afirmativament a la crida del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) per donar suport voluntàriament i de manera altruista als professionals sanitaris en exercici que treballen en la prevenció i en l’assistència a persones contagiades pel virus COVID-19. D’aquests, 40 facultatius estan col·legiats a Lleida i la majoria són jubilats però hi ha també diversos professionals que exerceixen la Medicina privada. Altres 2 metges estan col·legiats fora de Lleida. A més, 12 llicenciats en Medicina s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries.

La crida del COMLL s’ha fet en el marc del Pla de Contingència posat en marxa pel Departament de Salut. Així, davant de l’escenari previsible de falta de metges als centres lleidatans, els professionals voluntaris s’incorporaran progressivament als llocs on ses necessitin en funció de les seves característiques.

Pel que fa als graduats de Medicina, pre-MIR, i MIR sense destinació, el Col·legi de Metges de Lleida els ofereix la col·legiació gratuïta per via telemàtica mentre duri la crisi sanitària.

El president del COMLL, Dr. Ramon Mur, ha manifestat que “la resposta tant dels col·legiats com dels llicenciats, que encara no han tramitat la col·legiació, és un exemple de solidaritat”. El COMLL va crear el passat dia 13 un canal d’informació per Whatsapp per a tota la col·legiació i l’enllaç suporcovid10@coml.cat per canalitzar les ofertes dels metges voluntaris.

crossmenu