Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Un estudi de l’Hospital de la Vall d’Hebron demostra que hi ha cinc patrons de creixement normal dels adolescents, en lloc d’un únic model

17/06/2019
Categoria:

Un estudi de l’Hospital de la Vall d’Hebron demostra que hi ha cinc patrons de creixement normal dels adolescents i no només un únic model com fins ara s’afirmava, segons publica el diari Ara. L’equip liderat per Antoni Carrascosa, excap de Pediatria de l’esmentat hospital i catedràtic de Pediatria a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presentat els resultats del seguiment durant 20 anys de 1.500 infants sans (710 nois i 743 noies).

Els cinc patrons de creixement normal són maduradors molt primerencs, a partir de 8 anys les nenes i de 10 anys els nens, primerencs, intermedis, tardans i molt tardans. Els resultats de l’estudi desmenteixen mites i la consideració que només existeix un sol patró, la qual cosa genera errors de diagnòstic, angoixa en els pares i tractaments innecessaris.

Tot i reconèixer l’existència de trastorns del creixement, Carrascosa ha alertat que el procés dels joves sempre s’ha de comparar amb els del seu patró. Així, hi hauria molts adolescents que no haurien de prendre anabolitzants ni l’hormona del creixement.

crossmenu