Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Salut inicia aquest dimecres cribratges massius a la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs per detectar contagis de COVID

26/08/2020
Categoria:

L’objectiu d’aquestes dues noves campanyes és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

En el cas de la Seu d’Urgell el cribratge durarà fins divendres i s’oferirà voluntàriament a treballadors de la restauració que no se’ls hi hagi realitzat una PCR els dies previs i a tota la població d’edats compreses entre els 16 i els 50 anys, donat que és en aquesta franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona. Totes les mostes recollides es processaran a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Per facilitar una millor distribució de la població voluntària a fer-se la prova s’ha establert un ordre per poder accedir a tothom; començant pels treballadors de la restauració, a continuació per la població general entre els 16 i 35 anys i per ultim la població entre els 35 i els 50 anys.

Durant aquests dies es pretén realitzar entre 300 i 500 proves cada dia, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 10% de la població de la Seu d’Urgell en la darrera setmana.

Tanmateix, Salut ha demanat que totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Pel que fa als menors se’ls realitzarà un test serològic per fer una estimació del nivell d’immunitat en un territori on s’han registrat incidències altes i de manera sostinguda.

La prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual. Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de “La Meva Salut”.

crossmenu