Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Projecte de la UE per millorar els serveis d’urgències a la zona transfronterera del Pirineu

20/02/2019
Categoria:

Els professionals sanitaris d’Espanya, Andorra i França podran prestar serveis d’emergències mèdiques en la zona transfronterera del Pirineu sense necessitat de validar la titulació davant de les diferents administracions públiques. Diari d’Andorrapublica en l’edició d’avui que la Comissió Europea ha aprovat la segona fase del projecte pilot, que consisteix en l’adopció d’acords bilaterals entre els col·legis de metges de Catalunya, Aragó, el País Basc, Andorra i cinc departaments del sud de França.

D’aquesta manera, davant d’una emergència en qualsevol punt dels Pirineus, actuarà el professional o el centre sanitari que hi estigui més a prop. El projecte, anomenat Sistemes d’emergència mèdica sense fronteres, beneficiarà uns 15 milions de persones que viuen a la zona. Els Fons Europeus de Desenvolupament Regional donen suport al projecte i els resultats s’utilitzaran com a model en altres regions transfrontereres europees.

La tercera i última fase del projecte serà la signatura d’un acord en pocs mesos entre l’hospital de Perpinyà, a França, i l’hospital de Puigcerdà, a Catalunya.

crossmenu