Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Prohibida la venda de tabac mentolat a la UE a partir del 20 de maig amb un retard de quatre anys des de la data inicialment prevista

25/02/2020
Categoria:

tabac mentolat

El proper 20 de març s’aplicarà la prohibició de vendre tabac mentolat en tots els països de la Unió Europea (UE) en aplicació de la Directiva de Productes de Tabac aprovada el 2014. Les tabaqueres van presentar recursos a aquesta directiva comunitària, que havia de ser vigent l’any 2016. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha rebutjat els recursos contra la prohibició del mentol.

El mentol dóna una sensació de frescor, redueix l’aspror del fum i suprimeix el reflex de la tos. Per aquest motiu, els fumadors inexperts i els que s’inicien en aquest hàbit perillós consumen molt més tabac mentolat que la resta. La raó de la prohibició d’aquest productes és que afavoreix l’inici del consum de tabac.

El Dr. Francisco Rodríguez Lozano, president de l’European for Smoking and Tabacco Prevention, explica que les tabaqueres van utilitzar la seva influència i els seus lobbies durant la discussió al Parlament Europeu per aconseguir que el mentol fos exclòs de la prohibició. Finament, van obtenir una pròrroga de quatre anys per continuar venen tabac mentolat.

El Dr. Rodríguez Lozano lamenta que s’hagi retardat aquesta prohibició amb el suport de diversos eurodiputats espanyols, ja que durant els quatre anys de pròrroga molts joves espanyols i europeus han tingut facilitat per iniciar-se en el tabaquisme. Els parlamentaris que van votar a favor del mentol ho van fer en defensa dels interessos econòmics de les tabaqueres, segons el Dr. Rodríguez Lozano.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

 

 

crossmenu