Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Presentació del protocol d’actuació davant de maltractaments a la infància i l’adolescència a Lleida

21/11/2019
Categoria:

Protocol Maltractament Infància Lleida

El Departament de Salut, CatSalut i la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut organitzen la presentació del Protocol d’actuació davant de maltractaments a la infància i l’adolescència en l’àmbit de la Salut a Lleida. L’acte tindrà lloc el 3 del proper mes de desembre, de les 12 a les 15 hores, a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida (C. del Carme, 26 – Lleida).

La presentació d’aquest protocol vol sensibilitzar els professionals sobre la importància d’una visió global i integradora dels maltractaments, incentivar una actitud proactiva dels professionals sanitaris en la prevenció i l’actuació, escenificar el rol dels diferents nivells assistencials i perfils dels professional i emfatitzar l’actuació conjunta i coordinada.

L’acte començarà amb les intervencions de Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Dolors Camí, cap del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de Lleida. Tot seguit, la Dra. Montse Esquerda impartirà la ponència Aspectes ètics en la prevenció i l’actuació davant dels maltractaments en la Infància i l’Adolescència.

A les 13 hores, Francesc Domingo, pediatre, parlarà sobre Importància del nou protocol de maltractament. Més tard, se celebrarà la taula rodona Principals novetats del nou protocol, la seva aplicació en el territori i la seva visió de futur. Hi intervindran Carme Gabarrell, pediatra; Mireia Marimon, llevadora; Blanca Manzano, psicòloga clínica; Rosa Pérez, treballadora social, i Teresa Valmanya, pediatra. Moderaran la taula Eduard Solé, pediatre, i Neus Cucó, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

A les 14.30 hores, se celebrarà la cloenda amb Ramon Sentís, gerent de l’ICS a Lleida, i Mercè Bieto, subdirectora regional de Salut Pública de Lleida i Alt Pirineu i Aran.

crossmenu