Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Presentació del “Decàleg per uns entorns segurs i saludables” de la Societat Catalana de Pediatria

04/10/2023

El divendres 29 de setembre es va presentar el “Decàleg per uns entorns segurs i saludables” elaborat pel Grup de Treball de Salut Mediambiental en l’entorn de la Setmana Europea de la Mobilitat. Es tracta d’un document científic elaborat conjuntament amb l’Institut de Salut Global (ISGlobal).

L’acte de presentació es va desenvolupar a l’Hospital Sant Joan de Déu després d’una pedalada conjunta amb famílies, criatures i representants de diferents grups que formen el Bicibus de la ciutat de Barcelona que ja fa temps reclamen camins escolars segurs i saludables. Els van acompanyar el grup de metges anglesos Ride For Their Lives que pedalen per Europa donant suport a iniciatives com aquesta per conscienciar-nos de la necessitat urgent de ser pro-actius per disminuir la contaminació atmosfèrica i els efectes del canvi climàtic.

El Decàleg el trobareu a la pàgina web scpediatria.cat i també adjunt en format document i en format d’infografia per facilitar la seva difusió. Té l’objectiu d’instar als responsables en planificació urbana, mobilitats, salut i educació a portar a terme accions urgents per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, l’accidentalitat relacionada amb el trànsit, fomentar la mobilitat activa per anar i venir dels centres educatius i per augmentar el contacte amb la natura.

Els pediatres, com a professionals de la salut dels nens, tenen un paper fonamental, en la conscienciació  i l’acció per protegir les futures generacions.

crossmenu