Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Premi de “Diario Médico” al CGCOM per un estudi sobre les condicions de treball dels metges en la Medicina privada

28/11/2019
Categoria:

Premi Diario Mèdico CGCOM

Diario Médico ha atorgat un dels seus premis Mejores Ideas 2019 al Consell General de Col·legis Oficial de Metges de l’Estat (GDCOM) pel treball Estudi sobre les condicions de competència en l’exercici lliure de la Medicina. L’estudi va ser elaborat per la Vocalia de Metges d’Exercici Privat del CGCOM.

Després d’enquestar a 1.400 metges, dels quals 1.200 estaven adscrits a asseguradores, els autors van palesar que el 37,7% dels professionals d’exercici lliure no tenien un contracte per escrit sinó un acord verbal. A més, el 22,7% dels enquestats van afirmar que els van pressionar amb l’exclusió del quadre mèdic si no acceptaven noves condicions de les asseguradores.

El 45% dels metges van denunciar obstacles a la seva tasca assistencial, sobretot la falta d’autorització de tractaments. Pel que fa als honoraris, gairebé un 70% van dir que els barems no havien canviat, tot i que un 34% va indicar que havien pujat i un 32%, que havien baixat.

El CGCOM i l’Alliança de la Sanitat Privada Espanyola (ASPE) van signar a principis de novembre un acord per crear l’Observatori de la Professió Mèdica en Sanitat Privada. En paraules del Dr. Serafín Romero, president del CGCOM, l’objectiu és “defensar el lliure exercici i la dignificació dels professionals que l’exerceixen”.

A la imatge, segon per l’esquerra, el Dr. Manuel Carmona, representant de la Vocalia, durant el lliurament dels premis.

Més informació, a Médicosypacientes.com

crossmenu