Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Nou document de posició del CCMC: ‘L’atenció a la diversitat de gènere en persones menors d'edat’

20/01/2023
Categoria:

La diversitat de gènere en l’àmbit de la infància i l’adolescència, així com l’abordatge de la mateixa, és un tema de creixent interès i demanda, tant en l’àrea de la salut com en l’esfera pública, el qual genera, a més, gran debat social per les seves implicacions en els àmbits de la salut, de l'educació o legislatiu. El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha considerat convenient difondre la seva posició i anàlisi en relació amb aquesta qüestió i, amb aquest objectiu, ha elaborat el document L’atenció a la diversitat de gènere en persones menors d’edat. Document de Posició del CCMC, per al qual ha comptat amb la participació i les reflexions de les Comissions de Deontologia dels quatre col·legis de metges catalans.

Aquest és un document que vol donar resposta a la inquietud expressada pels professionals, la qual esdevé més rellevant pel fet de referir-se a persones menors. Des del CCMC s’insisteix, a través del nou document de posició, que és essencial que l’equip que atengui aquestes persones i les seves famílies tingui una actitud respectuosa, inclusiva i prudent. Els professionals han de proporcionar informació clara i de fàcil comprensió per al menor i per als seus pares o tutors sobre els procediments (incloent-hi riscos i beneficis potencials, expectatives i limitacions i la possibilitat de reversibilitat de les opcions), així com sobre la necessitat d’avaluacions realitzades per equips multidisciplinaris.

El document està adreçat als professionals i recull les consideracions deontològiques bàsiques que haurien de permetre poder oferir una atenció integral basada en la bona praxi, és a dir, garantint seguretat i qualitat.

crossmenu