Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Nota del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) sobre la tornada a l’escola i la Covid-19

17/09/2020
Categoria:
Arxius relacionats

El CCMC ha emés un comunicat sobre la tramitació de baixes mèdiques dels progenitors i la justificació de les absències escolars, on fa algunes consideracions “pel que fa a aquelles situacions en què és procedent la tramitació d’una baixa mèdica i aquelles en què, en no existir una causa clínica, no està justificat i caldria que les administracions competents garantissin altres tipus de prestació a pares i mares”.

Així, doncs, recorden que la tramitació d’una baixa mèdica (incapacitat temporal) és un acte mèdic que no es pot reduir a simple acte administratiu i que es justifica sempre per criteris clínics. I que es prescriuen a les persones treballadores en cas d’incapacitat física o psíquica per desenvolupar la seva feina o bé com a mesura profilàctica de preservació de la salut comunitària.

A la Nota del CCMC expliquen dos casos, què passa si el fill o filla té un diagnòstic confirmat de COVID-19, i què s’ha de fer si el fill o filla ha de complir quarantena de manera preventiva en ser considerat contacte d’un cas confirmat de COVID-19.

D’altra banda, també recorden que no és responsabilitat dels professionals mèdics la justificació de les absències escolars.

crossmenu