Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

L’esperança de vida a Espanya és de 83,3 anys, la més elevada de la Unió Europea

21/11/2019
Categoria:

L’esperança de vida a Espanya se situa en 83,3 anys de mitjana i és la major de la Unió Europea i la tercera en l’àmbit mundial, ja que només la superen Japó i Suïssa. La dada correspon a l’informe Esperances de Vida a Espanya, 2017, que ha publicat el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Les dones viuen de mitjana 86 anys i els homes, 80,4 anys. Malgrat això, es va produir un descens del 0,1 anys en la població i de 0,2 en el cas de les dones. El fet que els homes visquin menys anys que les dones s’explica pel seu major risc a patir malalties cardiovasculars i a practicar comportaments de risc en la dieta i en el consum del tabac. De totes maneres, la diferència entre els dos sexes es redueix per la incorporació de la dona a aquests comportaments perillosos, segons l’informe.

Des del 2002, l’esperança de vida ha crescut 3,5 anys (4,2 en homes i 2,8 en dones). L’estudi del ministeri atribueix aquest increment a l’extraordinari descens de la mortalitat infantil. Madrid, Castella Lleó i Navarra són les comunitats amb major esperança de vida i Catalunya se situa en el sisè lloc.

Pel que fa als anys que els ciutadans viuen amb qualitat de vida, la mitjana espanyola va ser el 2017 de 63,2 anys. Els habitants de Cantàbria són els que viuen amb més temps amb qualitat de vida (71,6), mentre que els de Catalunya figuren entre els de menor quantitat d’anys de vida saludable (60,6).

Més informació a Médicosypacientes.com.

crossmenu