Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

L’atenció sanitària a la població immigrant ha de romandre integrada en els sistemes nacionals de salut, conclou la Jornada Europea del CGCOM

26/06/2019
Categoria:

La VI Jornada Europea del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) va concloure el divendres passat que l’atenció sanitària a la població immigrant ha de romandre integrada en els sistemes nacionals de salut. Així mateix, els països receptors han de dotar-se de recursos complementaris en termes econòmics, materials i humans.

A més, la professió mèdica va demandar una acció coordinada internacional contra el tràfic il·legal d’òrgans i d’éssers humans. Els participants van constatar que la gravetat de la situació del moviments migratoris s’accentua quan es donen casos de tràfic humà, que afecten al menor i es converteix en explotació infantil, sexual i en esclavitud.

La jornada va reunir el secretari general de Sanitat, Faustino Blanco; el director general d’Ordenació Professional, Rodrigo Gutiérrez, i el membres de la Comissió Permanent del CGCOM, que encapçalava el seu president, Dr. Serafín Romero. També hi van participar eurodiputats, organitzacions mèdiques europees, experts internacionals i representants polítics.

crossmenu