Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

“L’Atenció Primària és la germana pobra del servei de Salut?”, article de la Junta de Govern del COMLL publicat als diaris “Segre” i “La Mañana”

11/04/2019
Categoria:

Els diaris La Mañanai Segrehan publicat avui l’article L’Atenció Primària és la germana pobra del servei de Salut?, elaborat per la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Lleida amb motiu de celebrar-se el Dia Nacional de l’Atenció Primària (AP). L’escrit recull un decàleg d’objectius mínims del Fòrum de Metges d’AP.

La Junta recorda que l’AP no disposa de pressupost propi, ja que depèn d’un de general que prioritza la despesa hospitalària. D’acord amb l’esmentat decàleg, reclama un increment pressupostari d’un 16% en un any fins arribar al 20% en quatre anys, una dotació adequada de recursos humans i l’augment de la capacitat de proves diagnòstiques.

Segons l’opinió de la Junta del COMLL, l’AP ha de liderar la gestió dels processos del malalt crònic dins del sistema sanitari i social. En aquest sentit, assegura que “un sistema sanitari de qualitat i accessible ha de basar-se en diferents àmbits, però sense que cap d’ells predomini per damunt dels altres”. Afegeix que el sistema “ha de ser un exemple de coordinació i coresponsabilitat en benefici de la salut de la ciutadania”.

 

 

crossmenu