Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

L’assemblea del CGCOM aprova el Pla Estratègic 2020 en el marc del centenari de la corporació

16/12/2019
Categoria:

Assemblea CGCOM

L’Assemblea General del Consell General de Col·legis Oficials de Metges de l’Estat va aprovar el passat cap de setmana el Pla Estratègic 2020. El pla s’ha redactat en el marc de la celebració l’any vinent del centenari de la corporació. Els presidents dels 52 col·legis de metges d’Espanya i representants de les vocalies i de la comissió permanent van assistir a la trobada.

El Pla Estratègic 2020 s’exposa en cent accions que prioritàriament defensen el Sistema Nacional de Salut (SNS) i un model sanitari. Algunes de les accions són la demanda d’un pacte per a la sanitat, la sostenibilitat i el finançament suficient; l’aprovació del Decret de Desenvolupament Professional; les polítiques del medicament i dels sectors farmacèutic i tecnològic; la promoció d’una taula de les professions sanitàries sobre el canvi climàtic; el suport al Pla per a la protecció de la Salut enfront a les Pseudoteràpies del Ministeri de Sanitat, i la participació activa en el Consell Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme.

El document també recull la demanda d’un Pacte pels Recursos Humans del SNS; un Pla Nacional contra les Agressions al personal sanitari; l’aprovació de l’actualització del Codi de Deontologia Mèdica; una enquesta de gènere i professió; la col·laboració permanent amb les associacions de pacients i la celebració de la VII Convenció de la Professió Mèdica, entre d’altres.

El president del CGCOM, Dr. Serafín Romero, va manifestar que “el nostre objectiu és enfortir l’Organització Mèdica en conjunt i, especialment, el CGCOM com a fòrum de pensament professional”. El Dr. Romero va afegir que la finalitat del pla inclou la defensa de la professió mèdica, ser garants dels pacients i ciutadans i constituir “un espai de cohesió davant la ingent dispersió normativa autonòmica, assistencial i competencial”.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

crossmenu