Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

La vocalia de metges d'Administracions Públiques aborda la prevenció de riscos laborals en l'exercici de la professió mèdica

26/10/2020
Categoria:

Una jornada, la Vocalia de Metges d'Administracions Publiques del Consell de Col·legis Oficials de Metges, analitzarà la prevenció de riscos laborals a l'exercici de la professió medica. L'acte es durà a terme en dues sessions els pròxims dies 28 i 29 d'octubre.

La jornada, encapçalada per la Dra. M. Sonsoles Castro, adreçarà la necessitat d'identificar els factors que incideixen en els accidents laborals i els que causen les malalties professionals, amb l'objectiu de prendre mesures preventives que protegeixen la salut dels professionals.
Durant la jornada es donarà especial atenció a les repercussions que ha tingut la COVID 19 en aquest aspecte, ja que durant la pandèmia van haver-hi moments que alguns professionals van haver d'acomplir la seva activitat laboral en condicions d'inseguretat i desprotecció.

Cal tenir en compte que nombrosos estudis científics demostren l'existència de riscos que afecten els professionals que presten serveis de salut, i que les malalties professionals del personal mèdic són cada cop més freqüents. També s'estudiarà la importància d'adquirir coneixements sobre els elements de gestió en matèria de prevenció de riscos laborals.

A la jornada hi participaran, entre altres, la Dra. Montserrat García Gómez, cap de l'àrea de Salut Laboral del Ministeri de Salut, Serveis Socials i Igualtat; la Dra. Asunción Meléndez Rondón, vocal d'APP del COM Sevilla i la Dra. María Reyes Rodríguez Tapioles, del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de Granada.

crossmenu