Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

La vocalia de metges d'Administracions Públiques aborda la prevenció de riscos laborals en l'exercici de la professió mèdica

26/10/2020
Categoria:

Una jornada, la Vocalia de Metges d'Administracions Publiques del Consell de Col·legis Oficials de Metges, analitzarà la prevenció de riscos laborals a l'exercici de la professió medica. L'acte es durà a terme en dues sessions els pròxims dies 28 i 29 d'octubre.

La jornada, encapçalada per la Dra. M. Sonsoles Castro, adreçarà la necessitat d'identificar els factors que incideixen en els accidents laborals i els que causen les malalties professionals, amb l'objectiu de prendre mesures preventives que protegeixen la salut dels professionals.
Durant la jornada es donarà especial atenció a les repercussions que ha tingut la COVID 19 en aquest aspecte, ja que durant la pandèmia van haver-hi moments que alguns professionals van haver d'acomplir la seva activitat laboral en condicions d'inseguretat i desprotecció.

Cal tenir en compte que nombrosos estudis científics demostren l'existència de riscos que afecten els professionals que presten serveis de salut, i que les malalties professionals del personal mèdic són cada cop més freqüents. També s'estudiarà la importància d'adquirir coneixements sobre els elements de gestió en matèria de prevenció de riscos laborals.

A la jornada hi participaran, entre altres, la Dra. Montserrat García Gómez, cap de l'àrea de Salut Laboral del Ministeri de Salut, Serveis Socials i Igualtat; la Dra. Asunción Meléndez Rondón, vocal d'APP del COM Sevilla i la Dra. María Reyes Rodríguez Tapioles, del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de Granada.

crossmenu