Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

La sobrecàrrega que pateix la dona és més evident en les ocupacions d’elevada exigencia profesional, segons la Dra. Montse Esquerda

12/03/2019
Categoria:

Amb motiu de la celebració del 8 de maig, Dia Internacional de les Dones, la Dra. Montse Esquerda, presidenta de la Comissió de Deontologia del COMLL, ha publicat un article d’opinió en els diaris Segrei La Mañana. D’altra banda, médicosypacientes.com, el butlletí digital de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC), publica avui una entrevista a la Dra. Esquerda.

“Cal ser molt conscients que, quan major és la responsabilitat laboral, la denominada tasca domèstica suposa una major sobrecàrrega física i emocional. Aquesta és la clau de volta que vull destacar: la sobrecàrrega que pateix la dona és més evident en les ocupacions d’elevada exigència professional”, assenyala la Dra. Esquerda en el seu article d’opinió.

Montse Esquerda també destaca que, malgrat la feminització de la professió, només una minoria de dones accedeixen a càrrecs de direcció i gerència. Aquesta discriminació es dóna en diferents àmbits. Així, un 53% dels estudiants universitaris de l’Estat són dones i un 52% de les tesis llegides són de dones, però només un 45% dels professorat associat, un 40% dels titulars i un 19% dels catedràtics són dones.

crossmenu