Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

La prevalença de malestar psicològic dels MIR es concentra en el primer any de residència

17/01/2020
Categoria:

Jormada Salud MIR CGCOM

El Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt (PAIMM) ha atès en el període 2027/2018 un total de 877 casos, dels quals 162 (15%) són menors de 30 anys. El major nombre de MIR amb malestar psicològic es concentra en el primer any de residència i és un 45% del total.

La prevalença és major entre les dones (61%) que entre els homes (39%). El diagnòstic més freqüent ha estat els trastorns adaptatius (39,1%). Les dades s’han facilitat avui durant la Jornada La Salut del Metge Intern Resident (MIR), organitzada pel Consell General de Col·legis Oficial de Metges a Madrid.

La incidència del malestar psicològic incideix més en l’especialitat de Medicina Familiar y Comunitària, seguida de Psiquiatria. Els casos de malaltia mental (74,4%) prevalen més que les addiccions (25%). Només el 10% dels casos registrats van necessitar ingrés enfront del 20% de la mostra global. El 87% dels MIR atesos es van reincorporar al seu lloc de treball un cop recuperats.

El Dr. Serafín Romero, president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges, va manifestar durant la jornada que des de la professió mèdica s’intenta “intervenir en polítiques de recursos humana perquè incideixin en la salut dels MIR”.

crossmenu