Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

“Junts fem pinya”, 13a edició a Barcelona del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

21/02/2020
Categoria:

Malalties minoritàries

El proper 28 de febrer es commemora el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries. Amb aquest motiu, la comissió gestora d’aquestes malalties a Catalunya ha organitzat un acte que tindrà lloc a l’Auditori de la Pedrera (Casa Millà, Passeig de Gràcia, 92 – Barcelona), de les 9.30 a les 15.00 hores, sota el lema Junts fem pinya.

La jornada, presidida per Alba Vergés, consellera de Salut, comptarà amb el testimoni de persones afectades per malalties minoritàries que explicaran les dificultats i necessitats del seu dia a dia. Seguidament se celebrarà una sessió sobre recerca biomèdica, que moderarà el Dr. Robert Fabregat, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut. A continuació, hi haurà una segona sessió que tractarà De la recerca al pacient: immersió en els conflictes ètics.

La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de l’enllaç http://www.malaltiesminoritaries.org/portal1/m_reserva_acto_ficha_cat.asp?event_id=213.

A Europa, el lema escollit per a la 13a edició d’aquesta diada mundial és We are 300 milions i el conjunt d’afectats representa la població del tercer país més gran del món. A Catalunya, més de 400.000 persones pateixen malalties minoritàries.

crossmenu