Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Informe de la Comissió Central de Deontologia sobre la priorització per a l’ingrés de pacients greus i crítics davant la limitació de recursos

23/03/2020
Categoria:

LOgo CGCOM

La Comissió Central de Deontologia del Consell General de Col·legis de Metges d’Espanya ha donat a conèixer avui un informe que valora la priorització per ingressar i atendre pacients greus i crítics en situacions de limitació de recursos. El document considera que la pandèmia del COVID-19 ha col·locat la societat en un nivell d’estrès sanitari desconegut fins ara i, a més, posa a prova la capacitat de resposta social davant uns recursos sanitaris que aviat seran insuficients.

L’informe planteja què ha de fer el metge quan no disposa de recursos i no pot atendre tots els seus pacients i quins són els criteris per beneficiar uns pacients i excloure’n uns altres. En aquests supòsits, afirma que el criteri fonamental s’ha de basar en les probabilitats de supervivència de cada pacient. La situació actual requereix solidaritat per compartir els recursos, prudència en la informació que es dóna per evitar l’alarma social, transparència, proporcionalitat i responsabilitat, segons la Comissió Central de Deontologia.

Podeu accedir a l’informe a través de l’enllaç https://www.comll.cat/informacion-sobre-el-coronavirus/.

 

crossmenu