Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Infermeres i metges de Lleida guardonats amb el premi Alfons de Borja 2020

27/04/2021
Categoria:
El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida i el Col·legi Oficial de Metges van rebre ahir el premi Alfons de Borja 2020 concedit per Alumni UdL "pel seu compromís personal i vàlua professional en la lluita per a la prevenció i l’atenció als pacients durant la pandèmia de la COVID-19".

El guardó, destaca en aquesta concessió que "és una expressió sentida i sincera de l’agraïment pel seu esforç que en aquests mesos han arribat mes enllà del compliment del seu deure i en condicions molt difícils (...), sense rebre la compensació moral i econòmica que es mereixen".

El premi va ser recollit per Mercè Porté, Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i pel Dr. Ramón Mur, President del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) en un acte en presència del rector, Jaume Puy, el president del Consell Social, Delfí Robinat, i el d'Alumni UdL, Josep Maria Moragues. Els col·legis han estat obsequiats amb l'escultura El coneixement de Miguel Ángel González i una aquarel·la de Joaquim Ureña, realitzada durant l'acte.

En els seus discursos, la Sra. Porté i el Dr. Mur han recordat als seus companys de professió morts i als malalts a causa de la pandèmia i han agraït la feina feta als voluntaris, jubilats i estudiants, que van sumar-se a la primera línia en aquesta lluita contra el coronavirus.

També han reivindicat millores en el sistema sanitari i en la seva pràctica professional en el dia a dia, tot i recordant que aquesta pandèmia hauria de significar un replantejament de la manera de viure de la nostra societat, on s’ha de respectar més la natura i on també cal revisar l’exercici de les professions sanitàries.

A la imatge, apareixen el membres de la Junta del COMLL presents en l’acte en representació de tots els metges i metgesses de Lleida, a qui correspon aquest premi (de esquerra a dreta: Dra. Maria Chiné, Dr. José Daniel Lacasta, Dr. Ramón Mur i Dr. Sebastià Barranco).

El COMLL vol agrair la concessió d’aquest guardó a l'associació Alumni UdL, que compta amb 12.200 integrants i es centra en donar suport a la carrera professional i a la inserció laboral de les titulades i els titulats de la UdL, difondre la recerca i l’oferta acadèmica de la UdL i col·laborar amb la universitat a teixir aliances amb el món empresarial, les ONG, l’administració pública i la societat civil.

 

Discurs acceptació del premi per part del President del COMLL, Dr. Ramon Mur

Entrevista Lleida TV Premis Alfons de Borja 2020, Dr. Ramon Mur

crossmenu