Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

INFERMERES I METGES DE LLEIDA FAN UNA CRIDA A VACUNAR-SE CONTRA LA COVID-19

18/05/2021
Categoria:

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL) i el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) llancen una campanya conjunta de promoció de la vacunació contra la Covid-19 amb el lema "va! va! VACUNA'T"; una acció que pretén sensibilitzar la població lleidatana per vacunar-se quan li toqui el torn. La campanya, que ha estat presentada aquest matí pels presidents d’ambdues entitats, Mercè Porté del COILL i Ramon Mur del COMLL; està dirigida als habitants de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i l’Aran i “vol conscienciar la ciutadania de la importància de la vacunació; un acte de responsabilitat individual que té efectes en la salut pública comunitària”, ha dit Porté en representació de les infermeres. Per la seva part, Ramon Mur ha destacat que “les vacunes de la Covid-10 estan avalades per l’evidència científica i, com passa amb altres tractaments mèdics, els beneficis que comporta la seva administració són superiors als riscos”.

Amb els hashtags #infermeresMetgesLleida i #vavaVACUNAT, la campanya estarà present en els mitjans de comunicació locals, així com les xarxes socials. L'Ajuntament de Lleida també col·labora amb aquesta campanya amb la cessió de diferents espais publicitaris.

La campanya "va! va! VACUNA'T" és una crida urgent per fer aquest petit gest que ajudarà a recuperar el dia a dia dels lleidatans, alhora que reduirà, de ben segur, l’impacte social i econòmic negatiu provocat per la pandèmia. Tant el COMLL com el COILL promouen la vacunació centrant-se en aspectes necessaris com recuperar aspectes essencials de la vida com poden ser la companyia de família i amics o la mobilitat, ajudant també a la recuperació de l’economia i els moments de lleure i oci que són vitals per la salut de les persones.

Amb aquesta acció conjunta, ambdues entitats lleidatanes s’uneixen per animar la gent a què s’impliqui perquè l’assistència sanitària torni als nivells d’atenció anteriors al febrer del 2020, ja que si baixen els contagis, disminuirà la pressió assistencial, i conseqüentment, el sistema de salut podrà oferir una millor atenció en cas de necessitar-ho. A més, les vacunes han demostrat la seva seguretat, amb un ús avalat per la comunitat científica i els organismes internacionals que han conclòs que els beneficis són superiors als riscos. Tenint en compte que, amb la vacuna, es redueix la possibilitat de desenvolupar símptomes persistents, d’entrar a l’UCI i de morir a causa de la COVID-19, infermeres i metges de Lleida animen la ciutadania a vacunar-se amb aquesta campanya.

crossmenu