Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

“Haima Acull, Somriures de sorra” guanya el XVIII Premi a la Solidaritat en l'àmbit sanitari

08/11/2023
Categoria:

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va convocar el passat mes de juny la XVIII edició del premi a la Solidaritat en l’àmbit sanitari que vol reconèixer els col·legiats implicats en tasques altruistes en el marc de les ONG i associacions sense ànim de lucre, així com la dels seus voluntaris que, de forma professional, treballen per garantir el dret a la salut de la població.
En aquesta edició, el guanyador ha estat el projecte Haima Acull, Somriures de Sorra, presentat per l’associació Lleida pels Refugiats, a la qual pertanyen les col·legiades Dra. Concepció Teixidó i Dra. Montserrat Pifarré, i que proporcionarà assistència mèdica a nens sahrauís amb patologies intractables en els campaments on viuen i que necessitin ser evacuats. A part del tractament o intervencions necessàries, els infants viuran en un pis gestionat per l’associació fins que rebin l’alta mèdica i puguin tornar amb les seves famílies. En aquest temps a Lleida, els nens seran escolaritzats i conviuran amb altres criatures de la seva edat.

Dins de la precària situació del poble sahrauí als assentaments, els nens constitueixen un dels grups més vulnerables i per exemple, un 50% dels menors de 5 anys estan diagnosticats d’anèmia. Els principals factors de mortalitat infantil en els campaments són: diarrea aguda, naixement prematur, anèmia, desnutrició i malalties respiratòries. No es disposa de servei de cures intensives o banc de sang en els assentaments.
El projecte es gestiona en coordinació amb la Delegació del Front Polisario a Catalunya, el Ministeri de Sanitat sahrauí i la DGAIA (Delegació General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència).
El premi està dotat amb 6000 € que l’associació guanyadora ha de destinar ineludiblement al finançament del projecte premiat i haurà de redactar un informe en el termini d’un any sobre l’aplicació dels recursos.

crossmenu