Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Estudi sobre l’equitat entre metges i metgesses als sectors de la sanitat concertada i privada

09/03/2020
Categoria:

Foto estudi equitat

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), l’associació Metgesses.cat i les patronals Unió Catalana d’Hospitals, Consorci de Salut i Social i l’Associació Catalana d’Entitats de Salut posaran en marxa un estudi sobre el grau d’igualtat entre metges i metgesses als hospitals d’aguts i els centres d’Atenció Primària dels sectors de la sanitat concertada i privada a Catalunya.

Així, es recopilarà informació diversa en clau de gènere procedent del col·lectiu mèdic de diferents centres sanitaris (dades demogràfiques, distribució de càrrecs de comandament, retribucions salarials, etc.). Aquesta informació, un cop analitzada, serà la base per formular propostes de millora i, si cal, mesures correctores que afavoreixin la igualtat d’oportunitats en el desenvolupament professional de les metgesses.

L’institut Català de la Salut (ICS) va elaborar el seu propi estudi l’any 2019. Segons aquest estudi, les dones representen el 54% del col·lectiu mèdic als hospitals de l’ICS, però només ocupen el 22% dels càrrecs de cap de servei i el 35% dels caps de secció.

Fotografia: representants de les entitats que han acordat elaborar l’estudi

crossmenu