Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Espanya, a la cua d’Europa en cures pal·liatives: es col·loca al lloc 31 dels 51 països europeus analitzats

23/05/2019
Categoria:

L’Atles de Cures Pal·liatives a Europa 2019, coordinat per la Universitat de Navarra, col·loca Espanya al lloc 31 dels 51 països europeus analitzats pel que fa als serveis de cures pal·liatives. Amb 0,6 serveis especialitzats per cada 100.000 habitants, s’allunya de les recomanacions internacionals i es situa al mateix nivell que Geòrgia o Moldàvia.

La regió europea compta amb 6.388 serveis especialitzats en cures pal·liatives. Espanya, amb un total 260 serveis, està per sota de Rússia, Polònia, Itàlia, França, el Regne Unit i Alemanya. El Dr. Carlos Centeno, coordinador de l’atles i investigador principal del programa Atlantesde l’Institut Cultura i Societat, ho atribueix a que “a diferència d’altres països a Europa, a Espanya ens hem estancat perquè en els últims vuit anys no s’han obert nous serveis i, fins i tot, en algunes comunitats n’hi ha menys”.

L’atles també ha analitzat les cures pal·liatives pediàtriques. Un total de 38 països, entre ells Espanya, tenen programes específics. Així i tot, el coordinador de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Infantil Niño Jesús de Madrid, el Dr. Ricardo Martino, adverteix que el 85% de nens que necessiten aquesta assistència no la reben.

Més informació, a mèdicosypacientes.com.

crossmenu