Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Es necessiten voluntaris del sector sanitari a Lleida per al Programa Català de Refugi

11/02/2020
Categoria:

Programa Català de Refugi

Es necessiten voluntaris de professions sanitàries per desenvolupar a Lleida el Programa Català de Refugi (PCR), que s’adreça a persones refugiades. Actualment, a les terres lleidatanes hi ha 7 grups d’acollida que acompanyen a 7 famílies refugiades, però diverses persones estan pendents d’entrar al programa i no ho poden fer per falta de voluntaris. Una de les demandants de protecció és metgessa.

El Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades desenvolupa aquest programa per acompanyar i empoderar els demandants de protecció internacional. L’objectiu és que les persones refugiades assoleixin l’autonomia mitjançant l’aprenentatge de la llengua, la descoberta de l’entorn, l’ampliació de la seva xarxa social i l’acompanyament i suport en l’itinerari laboral.

Els grups d’acollida estan formats per entre 2 i 5 mentors, que tenen una relació prèvia entre si i un perfil adequat. Els membres del grup s’han de comprometre a participar en la formació inicial que estableix el programa (12 hores) i en les activitats formatives contínues. També s’han de donar d’alta en una entitat social d’acord amb la vigent llei de voluntariat.

Les persones mentores han de dedicar a aquesta tasca altruista entre 2 i 4 hores setmanals, durant 8 mesos prorrogables a 1 any.

Més informació, a https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/immigracio/persones_refugiades/programa_catala_refugi/.

 

 

crossmenu