Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

“Els metges som els garants del dret a la dignitat del pacient”, diu la Dra. Rosa M. Pérez Pérez a l’acte de benvinguda als nous residents de Lleida

12/06/2019
Categoria:

Benvinguda residents 2

 

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va donar ahir la benvinguda als R1que inicien la formació en centres sanitaris lleidatans. La vicepresidenta del COMLL, Dra. Margarita Puigdevall, els va recordar que l’entitat professional vetlla per la bona praxis mèdica, per la salvaguarda dels drets i deures de la professió i per intervenir en la formació continuada dels professionals.

La Dra. Rosa M. Pérez Pérez, que va ser la primera dona presidenta d’un col·legi de metges de Catalunya i directora de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, va aconsellar els residents que siguin uns metges humans, propers i respectuosos amb la dignitat del pacient. “Els metges som els garants del dret a la dignitat del pacient, que és un dels drets intrínsecs de la persona”, va afirmar.

Així mateix, la Dra. Pérez va dir que “el bé prioritari sempre és el pacient, mai no ho som els metges”. Va afegir que trencar la relació de confiança amb el pacient significa trencar la professió i el sistema sanitari. La seva intervenció es va referir diverses vegades a la deontologia mèdica com a una part important de la Medicina Legal.

La secretària de la Junta de Govern del COMLL, Dra. María Irigoyen, va informar els 42 residents assistents a l’acte sobre els estatuts i els òrgans de govern i assessors del COMLL. Irigoyen va fer una menció especial de la Fundació per a la Protecció Social de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC), que inclou també fundacions per a la formació, la cooperació internacional i el Programa d’Atenció al Metge Malalt (PAIM).

El Dr. Íñigo Lorente, vocal de la Junta de Govern del COMLL, va exposar les activitats principals de les vocalies de tutors, cooperació internacional i Atenció Primària del col·legi lleidatà. Entre altres temes, va posar en coneixement dels MIR les beques de promoció de la docència per als residents i el Premi a la Solidaritat, que atorga anualment el COMLL.

Joan Àngel Baldó, de la Secció de Metges Residents del COMLL, va resumir les activitats formatives que organitza aquesta secció i la seva voluntat de “donar veu als residents”. Finalment, la secretària del Col·legi de Metges de Lleida, M. Àngels Sánchez, va repassar els serveis que ofereixen les àrees col·legials als professionals des de les tramitacions de certificacions fins a les assegurances i les assessories jurídica i financera.

crossmenu