Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Els metges insten les autoritats a suspendre tràmits burocràtics per prioritzar el servei assistencial durant la pandèmia

26/03/2020
Categoria:

Metge COVID

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) insten les autoritats a suspendre mentre duri la pandèmia del COVID-19 els tràmits administratius de baixes laborals i comunicats de confirmació realitzats per professionals sanitaris. Consideren que en aquests moments s’han de dedicar prioritàriament i urgent al servei assistencial.

En les actuals condicions, “el Codi de Deontologia empara la decisió de fer prevaldre l’assistència per davant d’altres requeriments”, expliquen en un comunicat conjunt del CCMC i la CAMFIC. El comunicat afirma que els esforços dels professionals s’han de centrar en l’atenció al pacient en un moment de molta tensió del sistema sanitari.

Així mateix, manifesten que “també cal preservar els drets dels treballadors que, en situació de crisi i de malaltia, necessiten la protecció que els ofereix la baixa laboral”. Sense voler renunciar a aquest acte mèdic, demanen poder alliberar-se de la feina administrativa que comporten els tràmits burocràtics.

Més informació, a https://www.comll.cat/informacion-sobre-el-coronavirus/.

crossmenu