Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Els consells dels col·legis de metges, dentistes, infermers, farmacèutics i veterinaris reclamen material i equips de protecció davant el COVID-19

25/03/2020
Categoria:

Test COVID-19

Els consells generals dels col·legis de metges, dentistes, infermers, farmacèutics i veterinaris denuncien, a través d’un comunicat conjunt, “la situació d’inseguretat i desemparament” que pateixen els col·legiats. Assenyalen que el 14% dels afectats pel COVID-19 són professionals sanitaris, fet que “suposa un risc des del punt de vista assistencial, ja que està provocant que el sistema nacional es trobi en una situació propera al col·lapse en algunes comunitats autònomes”.

Els òrgans col·legials reclamen amb caràcter d’urgència que tots els àmbits assistencials (hospitals, centres de salut, consultoris, clíniques dentals, farmàcies i espais veterinaris) disposin de totes les mesures de protecció sanitària. Aquests col·legis representen 721.000 professionals a Espanya, als quals encoratgen i expressen el seu reconeixement.

El comunicat conjunt assegura també que “és vital que a la major brevetat es disposi de les proves diagnòstiques” amb la finalitat de disminuir al màxim les possibilitats d’extensió de la pandèmia.

A més d’agrair el reconeixement ciutadà per mitjà dels aplaudiments, els col·legis demanen que els ciutadans es quedin a casa.

Vegeu el document complert a https://www.comll.cat/informacion-sobre-el-coronavirus/.

crossmenu