Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Els col·legis de metges, farmacèutics i odontòlegs alerten la població sobre la compra de medicaments per Internet

12/11/2019
Categoria:

Els consells generals dels col·legis de metges, farmacèutics i odontòlegs han alertat la població sobre el risc de comprar per Internet medicaments que requereixen un diagnòstic i una prescripció previs per part de professionals legalment acreditats. Els consells han expressat la seva preocupació davant l’increment de webs que ofereixen aquests productes i la presència d’influencers que, sense estar qualificats, recomanen tractaments.

Els col·legis recorden que els únics professionals facultats per receptar medicaments subjectes a prescripció són els metges, els odontòlegs i els podòlegs. A la vegada, reiteren que els farmacèutics són els únics competents per dispensar-los quan els pacients disposen de la corresponent recepta. La normativa vigent així ho determina per protegir els drets i la salut de la ciutadania.

Els consells assenyalen també que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ja es va manifestar el passat mes d’agost sobre la venda a distància de medicaments d’ús humà. Fins i tot la venda per Internet dels productes que no necessiten prescripció mèdica només poden efectuar-la les farmàcies obertes al públic i legalment autoritzades.

Més informació, a cgcom@cgcom.es, comunicacion@redfarma.org i prensa@consejodentistas.es.

crossmenu