Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Els col·legis de metges de Catalunya defensen un decàleg per l’equitat de gènere

07/03/2019
Categoria:

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, juntament amb els col·legis de metges catalans, ha signat a favor del Decàleg per l’Equitat de Gènere en l’Àmbit dels Col·legis Professionals de Catalunya, que ha promogut  la Comissió de Dones i Igualtat de la Comissió Intercol·legial. El document inclou els punts següents:

  1. Equitat en l’organització: es promourà activament la presència de les dones en els òrgans de govern del col·legi i en els llocs de responsabilitat de la seva estructura laboral..
  2. Equitat laboral: el col·legi ha de vetllar per eliminar qualsevol tipus de discriminació salarial i de condicions laborals.
  3. Formació en equitat: el món professional ha de superar la divisió de rols entre dones i homes.
  4. Educació en equitat: es fomentarà la sensibilització en equitat a la societat des de la responsabilitat professional de les i els col·legiats, tot reconeixent que és la societat en el seu conjunt la que forma i educa.
  5. Corresponsabilitat familiar: la conciliació entre la vida personal, familiar i professional es avui un afer social, que cal assumir de forma corresponsable entre homes i dones. Està demostrat que la coresponsabilitat millora la qualitat de vida, afavoreix un bon ambient laboral i facilita un millor rendiment professionals.
  6. No discriminació per raó de gènere: el fet de ser dona ha implicat discriminacions en l’exercici professional i en l’accés a un lloc de treball. La discriminació més destacada és la que va lligada a la maternitat i a la cura, que encara avui és un handicap per a moltes dones.
  7. Visibilitat col·legial i professional: la imatge pública del col·legi ha de implementar paritàriament la visibilització de les dones al món professional.
  8. Comunicació i gènere: l’ús de llenguatges no sexistes és indispensable en el camí cap a la igualtat.
  9. Actuació davant la violència de gènere: la societat i, en conseqüència, el món professional té consciència de la xacra social que suposa la violència de gènere.
  10. Compromís professional amb perspectiva de gènere: compromís en les nostres actuacions com a element transformador.
crossmenu