Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El nivell de resistències bacterianes a Espanya per damunt de la mitjana europea

02/06/2019
Categoria:

Els nivells de resistències bacterianes a Espanya és gairebé del 18%, o sigui que supera la mitjana europea situada en el 15%, segons les dades presentades al XXIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC). Els experts estimen que les resistències bacterianes podrien superar el càncer l’any 2050 com a causa de mort.

José Ramón Paño, del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic Universitari Lozano Blesa de Saragossa, va presentar un estudi que pronostica que enguany més de 220.000 persones patiran a Espanya una infecció per una bacteria multiresistent (BMR) i més de 26.000 persones moriran 30 dies després de ser diagnosticades. Les infeccions més comunes produïdes per BMR són infecció urinària (41,9%), infecció de la pell i de les parts toves (9,8%), diarrea (9,7%), infecció intraabdominal (8%) i pneumonia (7,1%).

Davant la magnitud del problema, el president del SEIMC, José Miguel Cisneros, va demanar que es doti el Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics amb recursos econòmics específics i que es creï l’especialitat de Malalties Infeccioses.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

crossmenu