Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El Fòrum de la Professió Mèdica confia en l’estabilitat de l’actual escenari polític

23/01/2020
Categoria:

desayunoFPME_22120

El Fòrum de la Professió Mèdica (FPME) va presentar ahir les línies estratègiques de la seva actuació durant el 2020. El fòrum, integrat per les principals organitzacions de la professió mèdica, va valorar l’actual escenari polític amb la confiança que l’estabilitat serveixi per desenvolupar projectes pendents.

El president del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), Dr. Serafín Romero, va recordar que el full de ruta del FPME “no difereix de l’acord que va firmar aquesta organització amb el Ministeri de Sanitat del 2013 i que tenia com a eixos un Pacte per la Sanitat, la Professió Mèdica i la Gestió Clínica”. És fonamental el pacte per al model sanitari, tot assumint la defensa de totes les seves característiques respecte a qualitat, equitat i sistema de finançament estable i suficient, segons el Dr. Romero.

El president del CGCOM va demanar una reunió imminent del fòrum, que tè capacitat legal i experiència per resoldre la modificació del real decret que regula la indicació, l’ús i l’autorització per dispensar medicaments i productes sanitaris d’ús humà. També va demanar la renovació de l’acord del 2013 amb el Ministeri de Sanitat, en el qual “es reculli la realitat actual i marqui el camí d’un horitzó sanitari explicatiu”.

A més, els problemes laborals dels metges, l’enduriment dels criteris exigits per ser professor i el reconeixement de la relació metge-pacient com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, entre d’altres, estan inclosos en les línies estratègiques del fòrum per a enguany.

crossmenu