Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El Comitè de Bioètica d’Espanya aconsella aixecar l’anonimat dels donants d’òvuls i d’esperma

10/02/2020
Categoria:

Reproducció assistida

El Comitè de Bioètica d’Espanya aconsella canviar la legislació per aixecar l’anonimat dels donants d’òvuls i d’esperma, d’acord amb l’esborrany de Recomanació de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. El comitè, un òrgan consultiu del Ministeri de Sanitat, proposa que la reforma legal no tingui caràcter retroactiu, excepte per raons mèdiques o pel consentiment de la persona donant.

El canvi en la legislació s’ha d’acompanyar de la creació d’un Registre Nacional de donants de gàmetes que, malgrat que ja es preveu en la llei actual, no s’ha materialitzat. El registre afavoriria un major control sobre el nombre de donacions que pot realitzar una mateixa persona en diferents clíniques. Aquest control minimitzaria “els problemes de consanguinitat inadvertida en el futur”, segons el comitè.

El Comitè de Bioètica d’Espanya destaca l’interès superior del menor pel que fa al dret a la identitat i a conèixer el seu origen biològic. Afegeix que només correspon als fills de les tècniques de reproducció assistida decidir si ho volen conèixer o no. Així mateix, considera que l’Estat ha de posar en marxa els recursos necessaris per proporcionar assessorament, suport i acompanyament als fills.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

 

 

crossmenu