Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El CGCOM presenta la publicació “El bon quefer del metge” que recull casos pràctics com el “botellón”

13/12/2019
Categoria:

OMC

El Consell General de Col·legis Oficial de Metges (GGCOM) de l’Estat va presentar ahir la publicació El bon quefer del metge, que recull en forma de vinyetes algunes situacions a les que s’enfronten els facultatius com, per exemple, el botellón. La guia inclou referències ètiques, legals i deontològiques perquè ajudin els professionals a abordar la confidencialitat de l’acte mèdic, la relació entre els metges i les addiccions i la relació amb l’empresa.

La publicació s’inspira en part en el Good Medical Practice del General Medical Council. La finalitat de la guia és convertir-se en una eina perquè els facultatius aconsegueixin una actuació d’excel·lència i una actitud d’acord amb les expectatives de la societat.

El Dr. Serafín Romero, president del CGCOM, va declarar durant la presentació que els col·legis de metges fa dècades es van plantejar “renovar el contracte social inherent a l’entorn de la representació de la professió mèdica”. Aleshores es va posar en marxa la redefinició del concepte de professionalisme mèdic, l’actualització del Codi de Deontologia Mèdica i la Validació Periòdica de la Col·legiació.

crossmenu