Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El CGCOM opina que cal aclarir els aïllaments voluntaris pel coronavirus i la concentració de pacients en centres monogràfics o dispersos

09/03/2020
Categoria:

coronavirus-1024×638

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya (CGCOM) ha fet públiques unes aportacions davant la situació del coronavirus Covid-19. El CGCOM opina que és essencial aclarir si els pacients es concentraran en centres monogràfics o dispersos. Així mateix, demana aclariments sobre si els aïllaments domiciliaris dels pacients seran només voluntaris o obligatoris.

El Consell considera bàsic que és millori i s’ampliï la capacitat diagnòstica mitjançant la rt-PCR en els hospitals que poden acollir pacients infectats. A més, diu que “és prioritari solucionar la carència o amenaces de desabastiment” d’equips de protecció personal, especialment mascaretes. En aquest sentit, sol·licita l’activació de mesures extraordinàries com la requisa d’estocs, la compra centralitzada o la fabricació pròpia.

Segons el CSCOM, és necessari un canvi normatiu per considerar accident de treball o malaltia professional la baixa per quarantena del personal sanitari contagiat, en lloc de malaltia comuna. El Consell també assenyala la necessitat de dedicar pressupostos econòmics extraordinaris per a la contractació de personal, la dotació de llits hospitalaris addicionals i material.

 

crossmenu